Ahad, 21 Februari 2010

~Bezday adik aku plak~

~16 Februari, bezday adik aku plak...hampeh...au tak boleh lupe beday dia yang bengong yang mana dia telah kenakan kakak dia yang comel ni...tension,sakit ati sangat...dia ingat bez ke buat mcm ni...

Al~kisah...pada malam beday itu, aku telah dikenakan dengan satu suara hantu lelaki yang menakutkan...serius beb, memang tercabar keberanian aku..aku xsangka, tahap keimanan dan keberanian aku xsekuat dan sekental badan aku yang cubby, huhu...bile aku ingat balik cite ni, memang kelako, tapi time situasi tu aku jadi cuak gilerrr...memang kentut rrr...dia kenakan aku...

dah la aku susah nak tido...kul1.30 pagi baru aku dapat tido..so, aku terjaga pada kul2 pg sebab aku terdengar suara lelaki...hheheeee haaaaahhhh hheeeeee haaaaaa (~sile baca dengan nada mengilai versi lelaki~) hahak..mule-mule lek jerk...entah nape tetiba suara makin kuat, cuak aku datang sekali + plak aku ni memang kuat berimaginasi...entah benda merepk2 aku fikir...tu yang aku makin takut...siap aku terjerit Allahuakbar!!!! cuak punyer pasal..tapi time tu dapat gak terfikir untuk dapatkan kekuatan...bile end dia, hangin giler...rupe-rupenyer kerja adik aku buat suara hantu menakutkan aku...tension sangat...

korang rasa takut tak? mesti tak kan...yela sebab aku jerk yang rasa, feeling dia lain beb...aku jadi fobia...moga pas ni bile aku tido, jangan la terjaga lagi kul 2,3 pagi...seram sei...hahaha...kul4 xpe...mak aku dah bangun...

~k seterusnyer, beday aku, di sambut dirumah jerk...tapao nasi goreng n buat air buah dalam besen...besen? ye kot besen...dah rakyat ramai, tak kan aku nak buat kat jug, confirm aku jerk yang layan...k la..majlis beday di mulakan dengan pak cik aku bc doa...pas tu bapak aku...dan kami pun makan sesama...k mari kite zzzaaaaassssssss...kamera, action....
1
2
3

~ni la family aku, layan jela semua~




Jumaat, 19 Februari 2010

~aku telah dirisik~

~Majlis Pengabadian Cinta~
~ 2 Kasih, 2 hati, 2 jiwa, menjadi 1 Cinta~
~ Edisi Pertunangan~


Cite ni dah basi tapi nak cerita gakkan, tak kira...nak cerita gak walau ape pun...k pada sabtu 13 Februari..aku dah tengah syok belajo menjahit ade la gak dalam 1 jam aku belajo..time tu plak tertinggal HP..memang kena lah dengan temanyerrr...Supprise...memang kena suprise giler, ade ke patut aku xtau pun sedara mara abe cayang aku tu nak datang, kacau stim nak belajo menjahit..huhu

tapi ape pun, aku ok...aku balik dan jumpe mereka semua...hilang aku punyer brutall...dah la dengan xsemenggah pakai sempoi, pastu balik, salam dorang semua, aku jadi kaluit gilerr rrr...serba salah nak salam tak pak cik dia...pas tu aku layan jerk salam dia...hahaha memang hilang brutall aku...

dan time ni, bincang gak tentang time nak datang kan...insyaallah majlis kami lepas zohor, pada hari sabtu,  27 Februari 2010.. insyallah moga semua berjalan lancar..amin~



Jumaat, 12 Februari 2010

~Bermulanyer Sebuah Kehidupan Yang Indah~

~Majlis Pengabadian Cinta~
~ 2 Kasih, 2 hati, 2 jiwa, menjadi 1 Cinta~
~ Edisi Pertunangan~


~Sweet kan pelamin ni, huhuhu, simple sangat, nak jugak~


~ huhu, simple & nice, berangan nak buat sendiri simple macam ni~
`tapi tangan xde seni..huahuahua...boleh la~


  ~suke-suke tengok katil ni, hehehe sory buat rinssuzana cz amik gambo ni dari fotopages...sebab suke sangat deko dia...menjadi inspirasi untuk aku nanti, boleh tak? boleh la kan~


Untuk pertama kalinyer, entry aku berbaur kegatalan sikit, hahak...gatal nak kahwin, huhu...emmm layaan...huhuhu emmm tapi dengan rasa rendah diri dan heppy sangat, aku nak umumkan...aku bakal mengorak langkah....bermulanyer indahnyer sebuah kehidupan...emmm ape eark yang di katakan indah? memang hidup aku selama ni, indah....indah dengan family, indah ngan kengkawan indah ngan kertas-kertas baucer bayaran, statement bank, angka-angka kewangan...indah sangat bile berjaya buat akaun balance..hahak poyos jerk (ye ke indah bile bab kewangan~~~layaan~) tapi kali ini, aku akan mengorak selangkah lagi...kehidupan aku menjadi lebih indah...
     
Setelah hampir 5 tahun sesi suai kenal, bersulam kasih, ~macam gelik jerk~... ingat mcm makan ulam ke?...kenal hati budi, tapi sampai sekarang asyik gadoh jerk, bosan... pastu cube saling faham memahami...emmm aku rasa aku jerk faham dia, tapi dia yang xfaham aku yang kuat merajuk ni...ooppss~huhuhu...emmm k, k la...meleret plak citenyer...akhirnyer aku dan dia...~abang cayang aku la~...insyaallah akan melangsungkan majlis pertunangan kami...emm pada bile erk...huhuk...malu sei macam gediks~

pada


***
*
*
*
*
*
????


hahaha 26 Februari 2010

terasala gediknyerrr...emmm ade apa pada 26 Februari??? terlalu banyak maksud di sebalik 26 Februari itu..hahaha...dulu time ngah cintan_cintun konun nak saling mengenali suke la tanya soalan merepek, so sekarang dapatlah tau n konun nak abadikan kisahnyerr...aku suke no.2 dan dia suke no.6...jadilah 26 Februari kalau ade 62 Februari mesti aku dah amik gak, lama sikit nak tunang,,,hahak...tapi.....tapi...

sedih, kena postpone...yela, pas bapak aku + - / * X % @ ## ~???~*** = 27 Februari...akhirnyer majlis akan berlangsung 27 Februari...insayallah kalau xde halangan, tarikh keramat tu, aku akan menjadi tunangan orang...sedih pun ade...

sekarang aku harap, semuanyer berjalan lancar, hope cuti aku pun approve...pastu, ah'hh lupe plak... kepada kengkawan yang terbaca, sedang membaca dan yang mengenali, buka niat xnak jemput, lagi plak macam segan sei, yela tunang jerk, bukan kawin pun kan, tapi dengan hati ikhlas memang aku menjemput semua untuk datang umah...lagi plak majlis yang di adakan hanya kecil-kecilan jerk...


majlis yang diadakan pada permulaan rasanyer nk buat majlis tertutup, tapi benda baik kan, tapi aku takut gak ade yang terasa, masalahnyer aku fikir tunang, memang perkara baik, tapi xkan macam nak bagi tau satu dunia, orang pun kata tunang biar majlis yang biasa, cuma aku takut sangat akan buat orang terasa ati...yela aku ni kan suke fikir macam2 kan, tapi memang aku nak jemput semua orang datang majlis tunang aku, tapi sendiri serba salah, kang kata aku nak berlagak plak, tunang jerk,...bukan kahwin,


tapi dengan rasa rendah diri dan ikhlas, aku menjemput semua kengkawan ku, saudara muslimim dan muslimat untuk menghadiri majlis pertunangan ku pada 27 Februari 2010...cume harap kehadiran semua dapat memeriahkan majlis, dan mohon doa bersama moga majlis ini berjalan lancar hendaknyer, dan hubungan kami berakhir di jinjang pelamin dan kekal untuk selamanya hingga akhir hayat kami...(cewa~~)

insyallah time jemputan kawin, di umumkan secara meluas, kepada semua  gelik jerk...huuuuh...takut plak rasanyer nak jadi tunangan orang kan...mohon maaf kepada sesiapa yang terasa...mohon doa agar semuanyer berjalan lancar...


k alamatnyer di : No.36, Jalan 9, Ampang Jaya, 68000 Ampang, Selangor.

k...kite continue next entry, the new episod...

Yang ikhlas:

Rabu, 10 Februari 2010

~Masakan cincai + Bezz~

tetiba time ni, terajin nak masak, tapi masakan xla bez sangat tapi juz nak kongsi bersama...k hari tu ade masak ayam kicap pak cik TM...huhu kelako, tapi konun nak belajo masak ayam kicap, so belajar dengan kak dahlia tetapi xberapa jadi, emm tapi ok kut nampak menyelerakan, esok tu bawa g opis, tapi rasa dah lain, masin plak...huhu macam lori garam tumpah depan umah malam tu...tu yang masin...anyway...mai kite sama belajo cam ne nak masak...

Ayam masak Kicap pak cik TM..
1. Mula goreng ayam samping garing xpun ikut suke, nak garing boleh, xnak pun boleh ~tapi jangan lupe    perap kunyit + garam
2. Panaskan kuali tumis bahan yang diblender {bawang+cili+belacan~hehhe penggemar belacan}
3. bile dah agak2 masak boleh masukkan sos cili + sos tomato...time ni, mesti nampak menyelerakan warna sos memang sedap tengok...pastu bubuh kicap sikit
4. masukkan kiub ayam xpun stok ayam, aku ni xpandai nak adjust guna garam tu yang pakai kiub jerk. tapi sedap pe..huhu
5. yang terakhir bubuh cili padi ke cili besar nak nampak cun, macam hiasan dia la...huhu
6. k dah boleh makan~cube la...memang bez..."ayam kicap pak cik TM"

~ni la ayam kicap pak cik TM, hahhak...time ni, kat mangkuk tinggal 3 ketul jerk untuk pak cik aku, yang dah kena sebat dengan aku+adik aku+my family~

~hehe ni plak sayuran kobis+tahu lembut~


Selasa, 9 Februari 2010

~Melihat Matahari terbenam~


sebenarnyer time ni, dah bosan sangat kat umah, nak tido tapi xboleh tido...so petang tu adik aku pun bawa aku ngan pak cik aku jale2...mula2 rancang nak p Taman Tar tengok monyet...hahahk dah beso pun nak layaan monyet ~mana la tahu boleh hilang tenson kan tengok telatah monyet~ tapi tengok monyet tak muncuk2 pun kiteorang pun blah g la Tasik Ampang Hilir...(ape lah time ni nak manghrib memang la monyet xde.)..dorang pun tahu nak g sembahyang...kite orang jerk time ni nak release tension al-konun nyer...

sampai jerk kat sana ramai gak yang berjoging, tapi kiteorang datang nak menyemak jerk...so dapat plak layan ais krim kat tasik lagi syok layan...~ tapi time ni sakit tekak~ aku layaan jerk, ubat la katakan...huhuhu...

k sejenak berehat sebentar dengan layaannn susana tasik di sinari lampu jalan, memang nice, dapat tengok "matahari terbenam", huhuhu poyos jerk, hehe tipu-tipu suke-suke..emmm yela nak jumpa matahari terbenam xmungkin jumpa...ade benda lain yang terbenam kat tasik, so cahaya lampu pun dah serupa la gak tapi xsama...huhuk...jadi laaayyyan 'matahari terbenam' di Ampang Hilir...

~haha sekali lagi kaki ku & adik ku jadi pembuka gambo kami 'matahari terbenam~










~tengokla bezzkan matahari terbenam ni~




 
~sedap sangat, yela orang belanja kan~
*** hehehe memang bez tengok matahari terbenam, rasa macam nak p berkelah plak nanti kat sini...dengan yang tersayang***hahahak poyos

~Menyambut Beday Kak Cici~


Akhirnyer....sambutan beday kakak aku disambut gak pada 31 Januari 2010...emmm bez sangat...walaupun bukan aku ngan adik aku belanja tapi sambutan tetap meriah...dan kami memang sambut kat tempat yang di rancang dulu...kalau ingat lagi pada entry ...Pelangi petang kan pasti...huhuhu entry mencertikan kesedihan aku sebab xdapat nak menyambut beday kakak aku, tapi dalam diam rupanyer husband dia nak sambut...

sama pulak tu dengan rancangan aku n adik aku buat kat restoren kapal...huhuhu...hehehe tapi yang penting kakak aku hepy & bahagia...dia comel sangat suke sangat tengok dia...makin comel...maklumlah mak buyung kan...moga kakak cici terus hepy & comel selalu....luv u...k mai kite laayyaaannn bersama....1,  2,   3,,
*
*
*
*
*


taarrrrraaaaaaa.........


~aku yang terlebih over posing dengan kek yang abang aidil beli~

~macam biasa selipar ku, pembuka cerita, ni tangga nak naik p tempat makan~
~seramai ini rakyat yang perlu abang aidil belanja, huhu~

~ Duta buku menu kedai kapal, hahak poyos~
 
~kek pembelian kak cici's husband~


~aku makan Chiken Maryland, peh memang seperti di mary land, xlarat nak perabiskan, memang part yang aku suke, dada...memang padat isi dia~
 
~licin...kenyang sangat, tinggalkan sikit untuk buat action, hahak~
moga ade lagi yang sudi belanja lg...huhu


Taraaannnnnn-----

 
~ni la restoren yang dimaksudkan, sama macam kapal kan..so aku panggil dia, restoren kapal~

Khamis, 4 Februari 2010

Baju Pesak Buatan Tangan Aku

Emmm sedih, sebenarnyer dah banyak entry aku taip, tetiba aku ter 'cut' tapi tak buat 'paste pun...sedih sangat..

k la, untuk entry kali ni, aku nak cerita sesuatu yang dah basi, hahak...cerityer, aku telah menghasilkan baju kurung sendiri, hasil dari belajar sebulan terhasil sudah baju pesak aku...aku g belajar dengan kikie...(zakiah-keje kat Miros) hehehehe jangan marah kie...
sejak habis SPM ni, aku memang minat sangat, tercari-cari nak belajo menjahit katne, tapi sekarang ni baru tercapai hasrat aku, berkobar gak rr...huhuhukk...kelako

kalau nak diikutkan, berapa sangat kos menjahit ni, tapi enatah nape tukang jahit akan caj mahal untuk satu baju kite, k kite kire sesama (Benang+kain+jahitan tepi+getah+kertas keras+elektrik)=Rm10.00 hehehe + tenagan = ikhlas memang kos dia tak sampai pun Rm50.00 tapi selepas di selidik balik mungkin MASA tu yang berharga, jadi tu yang tukang jahit pun caj mahal kan..mana taknyer...aku nak siapkan abaju aku ni pun sebulan gak rrr...huhuhu...kelako...

tetapi kengkawan aku komen, aku comel, bukan baju aku erk...hehhee gelik perasan...baju aku la yang comei cz corak dia bunga kecik2...tapi jahitan senget sikit jerk...xpe nanti dah selalu praktis, boleh cun la...terima kasih kengkawan untuk komen yang membina...

k la...mari kite layaaannn gambar ni...utuk semua, kang cerite banyak2 bosan pulak...jeng jeng...tersebutlah kisah sehelai kain....blah...blah...


*
*
*
 
*
*
*
 
*
*
*

 
*
*
*