Selasa, 20 Disember 2011

~Muhammad Eirfan Hakimi..Buah Hatiku~

Muhammad Eirfan Hakimi atau aku lebih suke panggil ipan kimie...hihi..sayang kat eirfan..dari dalam perut ibu dia lagi..tiap kali kakak aku datang..aku akan main perut dia..pegang2..sampai ipan bagi tindak balas...hihik..sayang sangat dengan eirfan...

Moga eirfan menjadi anak yang baik..soleh...tidak menyakiti hati ibu, ayah, UMIE..dan juga semua disekeliling eifan...eirfan..umie sentiasa rindukan eirfan...

di awal2 eirfan wujud dalam kehidupan kami...anak kecil yang sangat aku rindu, sayang..
~comeilkan..eirfan dsamping ibu~

~eirfan semakin membesar dan makin tembam~
~SEMAKIN TEMBAM LAGI..dan terus TEMBAM~

~dah mule membesar dan suke main..~

see
kecomelan dia..


~eirfan suke sangat main benda ini...kadang nangis kaw..kaw..kalau tak dapat nak tunggang..~

~dia kini menjadi PAKWE yang comeill dengan puting kegemarannyerr..hihihi~..

comeil sangat..dan ini muke yang terlalu comeil sangat..sampai setiap malam kalau rindu eirfan..aku akan tengok gambar dia yang ini..Umi rindu eirfan..

*

*


 
~hihi..comeilnyerr dia..pandai pulak tu posing..mata dia bOOlat.keturunan ibu dan umie..hihi~
 
*
*
 
 
*
*
 
dan eirfan semakin pandai bergaya..
 
*
 
*
 
eirfan with sunglasses
 
*
*
 
 
taaddaaa
 
 
~bukan main dia..pandang kamera...comeil~

IPAN KIMIE...umie rindu eirfan...umi sayang sangat eirfan...

Memohon Keredhaan ILLAHI

Moga hari ini, adalah hari terbaik untuk aku dari hari semalam..kesedihan semalam masih terasa dalam hati yang dalam..giler punyer sedih..Ya Allah moga ko terus memberikan hati aku ini, ikhlas menerima semua ini...moga hati ini dipanjatkan kesabaran dan redha dengan kesilapan yang telah aku buat...

serius aku sedih giler semalam...disebabkan aku, semua staff opis aku tak dapat gaji bulan disember 2011 (bank BIMB je ok) aku disalahkan sebab tidak maklum wang baki tunai yang kurang dan tidak boleh membayar duit gaji bulan di Bank BIMB...dalam keadaan hati yang serabut...aku kecewa giler..kenapa mesti aku dipersalahkan seorang...aku kena DIMERIT (ala macam zaman sekolah tu, merit demerit)..

ade aku kesah...hahaha...serius memang aku kesah..aku berfikir tidak rasional...kenapa aku seorang yang dipersalahkan...mana tanggungjawab orang lain dalam hal ini...aku cube memohon keredhaan MU YA ALLAH...aku cube untuk redha..memang kesalahan aku...berfikir dengan tenang...dan memang ini semua salah aku...aku tak nafikan...memang salah aku....

kerana sistem SAGA run (berlari-lari anak) gaji tolak amaun gaji dari bank CIMB..kemudian pelarasan aku terlepas nak buat..tapi dengan banggan aku telah cop telah diakaunkan dengan betul...(betul la sangat)..tapi rupenyerr aku silap..aku terlepas nak buat adjustment....so aku dipersalahkan..ok..

everyday..unit akaun juga keluarkan laporan baki tunai...tapi di situ tiada siapa perasan duit BIMB tak cukup..tp kat sini aku juga disalahkan...hahaha...seperti makluman di atas..memang aku yang salahkan..dan aku tau kesilapan ini memberi kesan dalam kehidupan aku..serius aku sedih..dan 1 hari 1 malam ni..giler sedih...hahaha

Next part aku sedih...yang tu biarlah aku tanggung sorang kesedihan itu...Ya Allah tunjukkan jalan untuk ku...adakah patut aku tinggalkan kerjaya aku yang xsangat kerjayanyerr...untuk tinggal dengan suami aku di Kedah..aku sedih dan tawar hati untuk teruskan perjuangan aku...mungkin ada orang yang lebih baik dan hebat dari aku...untuk menggantikan tempat aku...aku juga tau..ramai yang tak suke dengan aku...aku pasrah Ya Allah..biarlah apa orang nak kata...tapi aku tak mampu untuk terus tersenyum....

Ya Allah..mohon keredhaan MU..Engkaulah sumber kekuatan ku...aku sedih YA ALLAH...sedih..hiburkanlah hatiku...


~setiap manusia tidak sempurna..mohon yang terbaik dari mu YA ALLAH~

Selasa, 13 Disember 2011

MOOD AKU.....GERAM ~

agakla jugak aku hari ni....HOT and SPICY...sangat geram aku....geram...geram....sangat geram....mula2 macam ada hati nak bagi penambahbaikan tapi aku kena balik...adooiyaiii...tension aku...dah la aku dah malas nak amik tau....suke ati ko la....no komen...
ni yang nak marah ni...


angry...


angry...


anggggrrryyy...


angry BIRD yang cute...hihik

Mood hari ni, memang geram sangat2...aku tension...korang nak tau tak nape?....nape?...emmm biar la rahsia...hihihik...

Jumaat, 2 Disember 2011

~Majlis Perkahwinan Nursafura@Uya~

Sabtu 26 November 2011 (aku 26 Februari 2011)..uya nikah & Kenduri kawin sekali...hehe...maaf uya..lewat p masjid time ko nikah..kene plak time tu aku ngah tuuutt..xdapat nak joint...pape pun dapat gak bergambar dengan pengantin...

~see comueil kan aku..hehekk...uya memang cantik~

~uya & n family~

Masa ni, terlalu banyak jemputan kawin, jaln pulak jem..dan akhirnyerr sampai kat majlis pun dah lewat...tapi bezznyerrr..dapat tangkap gambar lagi..hehehe....

~Eirfan, En. Abang Cayang..(hehe) Uya and Aku yang Comeil~


Post istimewa dari penganti....

nak tengok tak


nak tak?????


nak ke tak????

*
*
*
*


seee*******


~uya and En. hasben~

Selamat pengantin baru buat uya and en.hasben...moga bahagia hingga akhir hayat...

Khamis, 1 Disember 2011

~Rapid KL...(Kuala Lumpur ke Kota London)~

Entry ni..bukan nak bagi tahu betapa rasa bangga gilerr dengan perkhidmatan RAPID KL..tapi nak buat aduan..hahaha aduan la sangat..tp ni semua adalah ADUAN meluahkan perasaan yang memang saat ni tengah tension dan hilang sabar aku di buatnyerr...selama 3 tahun hidup bersama Rapid KL..bukan MENOMPANG ok tapi...bayar tiket pe nak naik LRT, PUTRA, BAS..sangat terlampau sakit ati dengan service rapid KL untuk naik bas..senang cite..bas U26..korang search la bas tu nak g mana..

pernah gak tanya, pak cik bas tu, nape la..korang nyerr boss tak nak tambah bas U26..nak kata tak beli bas baru..aku tengok U30 tu melambak..kadang sampai yang lalu tu kosong tak de penompang..tapi nak tunggu U26 ni..haram hukumnyerr...katanya xramai orang nak naik..tu yang xbanyak stok...masalahnyerr..cube letak lebih sikit time pergi dan balik kerja..memang ramai orang..klu time matahari dah naik, panas terik memang la xde orang nak naik, semua g kerja awal pagi..balik plak petang hingga malam kan..ni tak..aduuyaii..planing tak betul la...

sakit yang melampau..ingat berubah..tapi tak berubah..aku dah lama sabar...tapi sekarang dah sakit ati giler...klu dulu pun pernah tunggu sampai 1++ 2++ jam...melampau...yang terakhir semalam..aku tunggu dan 1 jam lebih..dah la hujan..tak leh duduk kat batu bata..kena berdiri..naik bengkak kaki aku...

bas lain, bezz jerk lalu dengan tak bawa penompang..menyampah..nak nangis...kaki  aku sakit..bile datang bas tu penuh giler..menyumbat macam sotong sumbat [ala sotong yang sumbat dengan pulut tu..sedap pe..gemok kan]..geram aku...tolong la..tambah bas U26..tak nak tambah 1 tambah la 10 ke 20 ke...kesian la kat kami yang balik kerja letih, muke pun tak boleh blah..nak tungu bas berejam kan...sedih sangat..klu macam ni..ada metro ke SJ bus pun xkesah dah..memang tak hingin nak naik Rapid KL...

kalau orang rapid terbaca..moga lepas ni..ada perubahan untuk perjalanan bas U26...