Khamis, 26 November 2009

RAYA KORBAN LAGI....

Esok, jumaat kite akan beraya korban, emm dulu kalau kecik2 raya korban yang best cuma dapat daging korban jela, tapi tu pun kadang-kadang ap amik, sebab family xdapat makan daging keturunan darah tinggi, hehek... tapi yang paling sedih bila xdapat beraya dengan mak bapak, dulu awal2 belajar kat poli, dengan cuti yang pendek, duit plak tengah kering, xmampu beli tiket bas masa tu, so xdapat la beraya kat KL, terpaksa ikut2 akak nakibah, balik kampung dorang,tapi sekurng2 nyr dapt gak jalan2 kt kedah...


emm yg xbleh lupa, time raya haji gak, aku ngan iela, layan 1hr kat umah sewa, mlyn dengan bosan...huhu...sekrg semua dh berubah, aku braya dengan mak bpak aku, enth bila nak braya ngan suami aku...huhauhau gatai, peduli apa aku, dah memang tu harapan akan dtg....

Rabu, 25 November 2009

** AYAT-AYAT CINTA **

-->
Senyuman yang indah itu, lahir dari hati yang tahu erti sebuah kehidupan...kehidupan memerlukan senyuman agar terus menjadikan kita seorang insan yang tenang, kerana senyuman itu adalah sedekah dan merupakan pengubat segalanya..senyumlah agar kita sentiasa tenang dalam kehdupan
-->.

Senyuman adalah pengubat duka, hadiahkan lah sebuah senyuman yang indah, kerana ia mampu memberikan ketenangan di dalam hati.....Hati, jiwa dan perasaan saling bersama....Agar kau terus tersenyum riang dalam hidup.....Kerana senyuman melahirkan sebuah kehidupan yang indah...

Kehidupan merupakan sesuatu yang unik dan sukar difahami...hidup dengan matlamat dan tujuan memberikan kita sebuah kehidupan yang indah...kerana setiap perjalanan yang dilalui mengajar erti sebuah kehidupan...

-->
Kekalahan memberikan kekuatan dalam hidup...sekali kalah tidak bermakna akan terus kalah..namun keinginan usaha dan terus...berusaha menjadikan kita seorang yang mulia...Jangan hanya belajar pada kekalahan tetapi menjadikan kekalahan pembakar dalam hidup, agar suatu hari nanti, kekalahan ini memberikan kita seribu pengertian di dalam kemenangan..
Desir pasir dipadang tandus
segersang pemikiran hati
Terkisahku diantara cinta yang rumit

Bila keyakinan ku datang
Kasih bukan sekedar cinta
Pengorbanan cinta yang agung
Ku pertaruhkan

(chorus)

Maafkan bila ku tak sempurna
Cinta ini tak mungkinku cegah
Ayat-ayat cinta bercerita
Cinta ku padamu


Bila bahagia mulai menyentuh
Seakanku bisa hidup lebih lama
Namun harus ku tinggal kan cinta
Ketika ku bersujud... (Last x2)

Isnin, 23 November 2009

MUSIM PERKAHWINAN DUNIA

NOvembers's Wedding
Untuk November ni, 2 orang kawin kat opis...k aku nak upload gambar dorang semua..ni kak dahlia...kawin kat dewan manjalara, kepong...cun la..merah + Putih.. pehhh memang dasyat, hasil kreatif and metif dia, terhasil la, kesusahan payah dia nak dapatkan majlis yang eemmm dasyat...memang best la tengok dia, nanti bila time aku, boleh dapatkan khidmat perunding n nasihat dari dia..gambar kahwin Emma, will be continue... k kiteorang g umah Ema pun dah lambat dengan sesat mesat. kat negara orang, akhirnyer sampai gak kiteorang kat umah dia, dekat ngan kawasan getah..best giler kawasan tu kalau buat outdoor....jadi dapatla kiteorang lenjan semua, pelamin dia, bilik dia la, pastu kiteorang merupakan tetamu yang terakhir sampai xmalu nak posing maut dengan pengantin, huhu. tapi emma layann jerk kiteorang ni... memang tetamu yang tak malu...hahaha..


Year End Wedding...


tersebut lah kisah, perkahwinan tahunan secara rasminyer ditutup oleh Yatie and rizal bagi tahun 2009 di Bahagian KEwangan....hampir 85% orang nak kawin, entah bile turn aku...aku tengok macam rezeki belum ade lagi...dengan kehidupan ku dua dunia yang berbeza...seorang di utara seorang di tenggara...memang sedih sangat...bile tengok orang kawin, kite rasa nak kawin gak, tapi bile fikir2, benci nak kawin dengan mamat tu, tapi sayang dengan dia...bile cite kengkawan dah kawin, bukan bagi semangat, tapi hampeh...sedih2...so mulai hari ni, 29 Disember 2009...tertutuplah sudah hati ini, terpadam niat dihati untuk mencari sinar kebahagian bersama...aku dengan dunia aku, dia dengan dunia dia...huhuhu...tapi xpe...semua tua akan menjelma jua...


k... berbalik pada kisah perkahwinan...time yatie kawin aku dapat berkat ciuman pengantin,
huhu...si yatie ni cium aku, ketepek... lipstik dia kat pipi aku...berbekas, sib baik, tak kena tudung aku... huhuhu... tema yati merah...memang lain dia, dengan bulu mata seinci...eh..berinci gak la...pastu makanan aku suka sangat...fillet tempura... bez2... k la ni gambo2 aku posing kat tempat yati kawin...
Rizal plak yang kawin...huhuhu jejaka pendiam...kat kewangan akhirnyer melayan bahtera perkahwinan...aku g sana dengan kengkawan aku...fanis, fifah..abang ipar aku hantar...hahak mule2 jerk xtahan tengok dia punyer banting...memang lain dari yang lain..ala2 jame bond malaya, dengan muke dia xtahan beb...pastu tema dia biru + pink...pelamin dia comel, simple jerk...yang best tu, kat pelamin, dia boleh dengan xmalu buat aksi jame bond dia...



Sabo jela rizal ni... makanan dia, lain skit, dia buat tema kenduri dan kampung...aku pilih makanan kampung sebab aku pun xpernah rs makanan kampung kan...memang best...k...jadi perkahwinan rizal & yatie adalah penutup cite tahun ni...dan tahun dpan 2010...ade yang menanti untuk membuka tirai perkahwinan...salam perkahwinan semua...

Sabtu, 21 November 2009

...KAHWIN-KAHWIN...

hari ni aku kat opis, tunggu Lyn untuk g umah Emma...emm sementara tunggu dia, aku up-date la blog ni...emm ok la, sambil tu boleh outsourching untuk butik pengantin kan...semalam tetiba kepala otak aku pening sangat, macam-macam aku fikir, entah lah, aku sendiri xtau ape yang aku fikirkan...emmm aku tepon bf aku, bg tau, hampeh betul, dia xlayan...dia tak tau ke, aku jd macam ni sebab dan pening nak layan majlis kawin nanti...pening..pening...


sekarang ni orang kata musim mengawan, hehek...ramai sangat yang kawin, bulan ni jerk, dua orang kawan kite kawin, emm betul2 musim mengawan...huhu.

Jumaat, 20 November 2009

LUMUT vs T.BATIK


Al-ceritanya...kiteorang ni g kursus Perolehan...tup2 dekaty plak dengan pantai...nak di panjang lebarkan...kursus sambil bercuti la nampak gayanyer...tapi memandangkan malas nak mandi pantai, kite layan jerk perasaan nengok2 orang mandi n layan tangkap gambar kat pantai ni...T.batik ni memang bes..dekat jerk dengan marina corve...tapi dari KL mau gak rrr 4 jam..tapi klu bawa agak2 nak mati cepat dlm 2 jam pun sampai...huhu...tengoklah keindahan T.Batik ni, memang damai jerk...memang bes, dapat release tension dr fkr nak tutup akaun jerk...

Pastu, kiteorang jalan2 singah pelabuahan feri P.pangkor...tempat dia ok, macam tmpt org couple bercinta, yg best kiteorang layan jd model sekejap kat sini...huahua..yang pasti zah suka sangat post kak syuhada ni (yg tengah) memang sempoi...walaupun kat sini sekejap jerk, tapi sekurang2nyer dapat hilangkan tension kiteorang semua...


Time kiteorang nak balik, tetiba ade pelangi plak yg muncul...hehe muncul ditengah sawah padi...cantik, time 2 mcm2 mitos kuar, kata ade bidadari turun mandi la, ade orng kayangan turun la, hehehek kelako jer... tapi orang kata, "kadang2 kite menangis krn hujan telah berhenti, tapi rupanya Allah nak hadiahkan kite Pelangi yg indah"...memang cantik sangt beb..
~hehehe~

Selasa, 17 November 2009

RINDU HATIKU...

Hampir 3 tahun, aku tak g utara, kedah...serius memang rindu giler...aku teringin sangat nak singgah POLIMAS, memang teramat rindu sangat dengan POLIMAS, jitra, macam-macam...mesti dah berubah sangat...tapi mulut keberatan untuk mendapatkan izin mak ayah untuk p sana..kang dorang kata kite ni menggatal...tapi serius perasaan rindu ini terlalu menggamit perasaan yang tak dapat digambarkan..
POLIMAS, Jitra...sebuah tempat yang telah mengajar aku sebuah kehidupan yang teramat penting dalam hidupku...segalanya bermula di POLIMAS...
tawaran yang di terima dari Kementerian Pelajaran pada Disember 2003, memang buatkan family ku keberatan untuk membenarkan aku melanjutkan pelajaran (DIPLOMA jerk) tapi aku jadi serba salah dengan kehendak hati yang ingin belajar tetapi terlalu jauh dengan family...


aku perlu memilih utuk sambung belajar ataupun bersama keluarga ku...dan akhirnya keptusan itu, aku pilih untuk belajar di POLIMAS...terlalu banyak liku-liku kehidupan yang tidak dapat digambarkan dengan kata-kata...


aku belajar tentang kesusahan hidup tanpa keluarga di sisi, belajar tentang sebuah kehidupan yang menyentuh perasaan, persahabatan yang terjalin, kehidupan bersama kengkawan yang menjadi teman bersama di kala memerlukan kekuatan, percintaan yang tidak kesampaian dan penderitaan kehidupan serta keindahan yang tidak mampu diungkapkan...


semua itu benar2 mengajar aku erti sebuah kehidupan....aku mengenal dunia luar di POLIMAS, minda ku lebih terbuka, dan berfikir jauh dan pernah aku hampir terjerumus dengan perasaan sendiri hingga hilang arah tujuan aku ke POLIMAS...
(ni gambar kengkawan aku, time umah sewa) tapi ada lagi seorang yang special sangat...kawan hostel, kawan sebilik umah sewa dan hingga ke hari ni dia adalah kawan baik yang aku sayang...
Untuk menyangi orang memang senang, tetapi untuk menyayangi orang lebih dari diri kite, sukar untuk di cari...terlalu banyak kenangan dengan dia, pernah juga dia putus asa dengan kehidupan hingga menyakitkan diri sendiri...kejadian yang paling sadis dan paling sedih dalam hidup aku...setiap kali kejadian itu berligar di fikiran aku, pasti aku menangis dan mengalirkan air mata syahdu yang xdapat aku lupakan...di dalam pangkuan aku, kawan baik aku hampir menutupkan matanya buat selamanya...hanya air mata dan perasaan yang teramat sedih yang mampu aku ungkapkan...peristiwa hitam yang xmampu dilupakan buat selamanya...kekadang aku menyesal dengan apa yang berlaku...krn aku xmampu memahami dia..dan mungkin ini juga kesilapan aku...


Time sem2, aku dok umah sewa, taman setia jaya umah no.20..atau kite orang panggil TSJ20..memang terlalu banyak kenangan ngan umah tu...kami masuk dalam umah tu hanya ada tikar merah jerk...dengan almari & meja buruk yang entah dah berapa tahun...tapi kiteorang still guna dan wrapping kemas makesure ia masih boleh guna...Will be Continued...

CINTA VS SAYANG




Percintaan Jarak Jauh...

Orang kata, dalam percintaan perlu ada pengorbanan, dalam bercinta perlu ada kesabaran, tapi pernah ke orang alami, percintaan jarak jauh yang sering di dengari dari semua orang...apa itu percintaan jarak jauh??

tapi memang benar, percintaan jarak jauh @ orang panggil PJJ, memang perlukan pengorbanan dan kesabaran yang teramat tinggi...namun hati dan jiwa manusia tidak seperti sekental yang diharapkan...semua mungkin akan berubah..kekuatan yang diperlukan adalah seteguh hati yang xmampu dikatakan...memang dadsayat rr kalau orang tu mampu bertahan,

Orang kata, percintaan buat orang mengenal erti sebuah kehidupan...kesakitan dan keindahan yang di alami memang buat ia belajar tentang erti sebuah kehidupan...

Tapi, aku sendiri tak tahu, ade jodoh ke aku dengan dia, perjalanan ni, terlalu jauh sngat, hidup ni perit untuk aku alami, terlalu menyakitkan, memandangkan ini blog aku, aku peduli apa, orang nak cakap, memang jiwa aku xsekuat hati aku, dalam soal kasih sayang dan perasaan aku teralalu sensitif, terhadap orang yang aku sayang, kesabaran mengajar aku menjadi matang, namun kematangan aku sering di uji, aku sendiri xtau, aku xkuat untuk hadapi ini semua, aku xsekental orang-orang yang mampu untuk menghadapi, Ya allah, apa yang aku lakukan, aku xkuat ya allah...

Setiap kesabaran aku dengannya sering di salah ertikan, setiap apa yang berlaku, akhirnya pasti aku yang mengalah, susah ke untuk memahami hati wanita? susah ke untuk membetulkan keadaan dalam kehidupan, apa yang aku lakukan???? aku perlukan sesuatu kekuatan dalam kehidupan untuk meneruskan kehidupan walaupun tanpa dia...
family itu lebih penting dari segalanya...biarlah aku lupakan cinta ku, biarlah ia pergi jauh agar aku lebih menjadi kuat tanpa cinta yang hanya terus menghanyutkan aku dengan dunia ini,

...PERJALANAN MENCARI SINAR...


Hari ni, 17 November 2009 bermulalah sejarah blog kite di lahirkan, hehehe ni pun hasil dari tunjuk ajar kengkawan, tujuan buat blog....emm entah la xde tujuan kot, saje2 untuk ada ruangan luah perasaan dan ruang lepaskan geram...n nak berkongsi kepada sesiapa yang sudi nak berkongsi...


lagi pulak, zah suka membuat cerita dan suka bercerita kalau ade something untuk di kongsi cuma xde orang suka dengar...huahua...


untuk hari pertama ni, zah sendiri xtau nak cerita apa...cuma cerita yang merepek-repek untuk hilangkan tension time keje...