Sabtu, 6 Jun 2015

26 Februari 2015


Alhamdulillah 26 Februari 2015..diberi lagi kesempatan bernafas dibumiMu..dan Alhamdulillah..Ya Allah Engkau masih menguatkan rasa rindu, kasih dan sayang untuk suamiku..Muzamil Bin Abdul Manap..dan hanya KAU sahaja yang tahu bila dan saat nya untuk kami akan dianugerahkan keindahan dalam kehidupan bersama ini. 
 
Buat suamiku dan imamku...
Terima kasih kerana abang masih menerima sayang seadanya. walaupun kini telah 4 tahun bersama menjalani kehidupan suami isteri yang sentiasa berjauhan dan hanya mampu bertemu setiap hujung minggu dan kadang kala sukar untuk berjumpa dengan keadaan ekonomi dan kehidupan serta tangungjawab kita. 

Buat suamiku dan imamku..
Sesungguhnya sukar untuk menghadapi kehidupan ini ..saat ku memerlukan bahu kamu ketika bersedih, saat aku perlukan kamu ketika ingin melepaskan kemarahan, kebencian stress dalam kehidupan, namun kita hanya mampu berbicara melalui teknologi..dengan icon..emotion yang menggambarkan perasaan ketika itu..moga ini menjadi penguat lagi rasa rindu dan kasih kita bersama..

Semoga kita terus sabar dan tabah mengharungi kehidupan bersama walaupun kite masih berjauhan dan masih menunggu kehadiran 'cinta si kecil' sebagai penyeri hidup kite bersama...Moga rezeki itu, makin dekat untuk kita...
 
Ya Allah..Mohon agar pintu rezeki kami dibuka, rezeki kami dimurahkan, rezeki kami dimudahkan, rezeki kami diturunkan...rezeki kami dikeluarkan...Mohon juga doa kengkawan semua...Moga En. Suami dimurahkan rezeki dapat pekerjaan di Kuala Lumpur..Moga juga kami dimurahkan rezeki dikurniakan cahaya mata..terima kasih semua... 
 
Ya Allah..Mohon Syafaat dari-Mu...dan Nabi Muhammad s.a.w...Kebahagian di dunia dan di akhirat..Aminnnn~


HAPPY ANNIVERSARY SUAMIKU..IMAMKU
 

"Sesungguhnya, Allah s.w.t tidak akan menguji hambanya sekiranya, hambanya itu tidak kuat...dan kita yang diuji ini sangat bertuah kerana Allah sentiasa sayang dengan kite...dan Allah tahu kite adalah hambanya yang Sangat Kuat untuk terus sabar dan tabah untuk harungi dugaan yang diberikan oleh-Nya..hanya pada Mu aku memohon yang terbaik untuk Kami berdua, demi agamaku, keluargaku..saudar-saudara seagamaku..Amin y.r.a.....

~Abang, sorry tahun ni sibuk sangat sampai lupa nak wish..nak update..hihi..style rambut abang sekarang sangat owwsome..I  LOVE U

Nota Kaki:

Rabu, 26 Februari 2014

26 Februari 2014

Alhamdulillah hari ini 26 Februari 2014..diberi lagi kesempatan bernafas dibumiMu..dan Alhamdulillah..Engkau hadirkan rasa rindu, kasih dan sayang untuk suamiku..Muzamil Bin Abdul Manap
 
 
Buat suamiku tersayang (ewah)...
Moga terus sabar dan tabah mengharungi kehidupan bersama walaupun kite masih berjauhan dan masih menunggu kehadiran 'cinta si kecil' sebagai penyeri hidup kite bersama...Moga rezeki itu, makin dekat untuk kita...
 
...Ya Allah..Mohon supaya pintu rezeki kami dibuka, rezeki kami dimurahkan, rezeki kami dimudahkan, rezeki kami diturunkan...Mohon juga doa kengkawan semua...Moga En. Suami dimurahkan rezeki dapat pekerjaan di Kuala Lumpur..Moga juga kami dimurahkan rezeki dikurniakan cahaya mata..terima kasih semua... 
 
Ya Allah..Mohon Syafaat dari-Mu...dan Nabi Muhammad s.a.w...Kebahagian di dunia dan di akhirat..Aminnnn~
 

"Sesungguhnya, Allah s.w.t tidak akan menguji hambanya sekiranya, hambanya itu tidak kuat...dan kita yang diuji ini sangat bertuah kerana Allah sentiasa sayang dengan kite...dan Allah tahu kite adalah hambanya yang Sangat Kuat untuk terus sabar dan tabah untuk harungi dugaan yang diberikan oleh-Nya..hanya pada Mu aku memohon yang terbaik untuk Kami berdua, demi agamaku, keluargaku..saudar-saudara seagamaku..Amin y.r.a.....
 
 ~Kartoon ni sangat menyentuh jiwa..walaupun secebis ku inginkan kasih sayang yg ada di dalam movie ini..hadir dalam kehidupan ini..
 
 
Buat suamiku..Love u till jannah..in shaa Allah..aminn~
 
Nota Kaki :
 

Sabtu, 16 November 2013

Mantan CEO Wish Bezday Aku

As salam..Uoo'alls..keratan FB ni dah save begitu lama sejak 13 Ogos 2013..di mana kejadian aku terima wish dari ex-CEO aku..betul orang kata bile boss kite wish bezday kiter ni memanglain feel dia..hihihi

Mood~teringat waktu dia bagi tuala dan payung sebagai hadiah hari jadi time Perhimpunan Bulanan..Sayang Kamu Datuk Zaini..walaupun ada pahit semasa zaman pemerintahan kamu..kini dia menjadi sesuatu yang manis untuk dikenang..Thanks a lot Datuk Zaini..Moga Datuk juga dirahmati Allah s.w.t hendaknyerrr..amin..



~Sentiasa rindukan pemerintahan Datuk Zaini..Banyak Mengajar erti sebuah kehidupan~

Travel Dari Ampang Ke Utara

Alhamdullilah..syukur..perjalanan yang sangat menarik dan mencabar diri sendiri untuk belajar dengan cara sendiri untuk berdikari (eewwwaaahhh)..3H2M.. Ampang~Alor Setar~Langkawi~Ampang..  

Entry ni giler dah lama, orang kata dah berhabuk..tapi apa-apa pun tetap menjadi kenangan seperti baru semalam mengharunginya...

Day 1:
Bertolak dari Ampang ke Kajang ambil Kak Dahlia dan terus gerak ke Tol Duta..gilerr jemm sebab cuti sekolah kot..

Menginap di Hitel Tandop Alor Setar..so pic ni memang cantik menampak kan eksklusif hotel ni..tapi 50..50..bagi yang bajet..memang sesuai ok..kiteorang amik bilik untuk kongsi tiga orang..single bed..

Malam kitorang jalan-jalan alor setar..kak dahli mengoogle makanan kegemaran yang paling famous kat alor setar..Nasi Lemak Royale atau Nasi Kandar Royale so korang jangan confuse yerk..

Lokasi dekat Lebuhraya Sultan Abdul Hamid (kalau xsalah) dia nama jerk lebuhraya tapi jalan besar jerk..kite orang KL mesti dah fikir hingway ke apa..ada tol ke..tapi memang nama dia lebuhraya yerk..

~Yumm yumm sedap kan..tapi menu di atas dari kak dahlia..sebab dia memang suke tangkap gambar..ni pun ehsan dari blog dia..hahaha (jangan mare)~

but thank farhainis..sb memberikan arah jalan yang lurus pada kiteorang..kalau tak memang tak merasa dah makan ni..

Day 2; 

sebelum singgah rummah pengantin, kiteorang jalan-jalan beli ole-ole kat pekan rabu..aku memang kaki window jerk..tak tahu nak beli apa..akhirnyer beli asam ketul macam bola tu jela..


seee..sempat jugak kiteroang layan naik menara alor setar..gilerr kan..dah la nak singgah p kenduri..tapi kiteorang sempat naik menara..dulu time belajar kat kedah selalu lepak kat bawah jerk..sekarang baru merasa naik menara ni..moodd happy~
 





pelbagai gaya dan aksi jakuunn hahahahha

wokey..sekarang masa untuk jumpa pengantin..Akauntan saya...Cik Nurul Hazimi..
tak tahu nak komen apa..tapi layan jela gambar comeil saya.hihihikk


kiteorang juga layan pergi outdoor yerk..melayan pengantin ni sekejap...


 dan time ni la tetiba dapat ideo gilerr jap..nak pergi langkawi
jam dah 6.35 pm kitorang terus ke jeti untuk naik ferri g Langkawi..giler kan korang..sib baik feri ni last kul 7.00 pm...

~Malam di Langkawi dengan sehelai sepinggang yang penting handphone dan wallet + Kad Bank..hahaha~


Menginap kat Hotel Bahagia


Semua gambar ni..kredit to

..Dahlia
..Shafinas
 
Boleh layan blog dorang..untuk lebih details..hihihi mood memang best cuti-cuti yang tetiba tak dirancang ni..Moga dapat berkesempatan lagi pergi ke utara bersama kengkawan semua..

Jumaat, 16 Ogos 2013

HomeTown Yong Tow Foo, Ampang

As salam u'ollss...pernah tak korang makan kat sini
 "HomeTown Yong Tow Foo, Ampang"
 
 
Untuk pengetahuan korang, saya adalah salah seorang penggemar makan makanan di sini..
Tapi itewww semua DOLU-DOLU..
 
kenapa saya cakap macam tu..saya semakin was-was dengan status keHALALan nyerrr...tapi kalau korang ok xpe..tapi selagi saya tak Nampak sijil halal itu tergantung di dalam kedai makan ini..selagi itu hati saya berat nak pergi makan..
 
waaahhhhh tapi kenapa dorang ni kejam..susah ke nak bagi orang makan HALAL..dorang tak tahu ke kenapa makanan HALAL itu penting...apa susah sangat nak bagi kiteorang ni makan makanan HALAL..dah alang-alang buka kedai makan tu..biarlah HALAL..
sangat geram..
 
lagi punca kenapa semakin was-was..dulu kedai ni memang tergantung logo halal sebesar alam di dindingnyerrr...Logo yang digantung pulak bukan logo Halal Malaysia tapi Logo Halal Asian ape ntah...time tu yakin juga sebab ada logo halal dan ramai pulak orang-orang melayu (tengok rupe and cara pakaiannya) islam..yang makan disitu..dan semakin kuat mengatakan ianya Halal..
 
Lepas tu terdengar cerita, kedai ni kena serbu dengan Majlis Agama Islam dan Logo sebesar alam tu dah tak de...sampai hari ini...bukan sebulan dua kot..dah setahun dua..sampai bila dorang tak nak jual makanan HALAL dan terjamin kebersihannya..sedih...

Info untuk korang juga boleh di baca Disini
 
 ~Sup bebola yang simple~
 
~Antara menu pilihan~
 
~Air Chinese Tea~
 
Ini semua menjadi kenangan...Kengkawan boleh Suggest tak kat mana boleh dapat kedai makanan Ala Chinese macam ni TETAPI HALAL...
 
hihihi...Tekak Chinese Food Pulak..