Rabu, 26 Mei 2010

~Melayan kakak kesayangan ku~

~MOM festival kat mid valey~

haha baru terajin nak cite n upload gambo ni, time ni memang ade festival mom & anak (entah aku pun dah lupe nama festival tu).. benda tu ade kat sini


~huhu Mid Valley~

tapi time ni memang murah tahap gaban, semua kaum2 ibu semua berebut2 tarik laki dorang datang kat sini untuk shoping barang baby..sabo jerla..dan aku telah menjadi mangsa untuk teman kakak aku beli barang baby..tapi memang sonok sebab semua memang comel giler..buat aku jadi geram tengok baju n barang2 baby..comel yang teramat sangat..geram..tak sabo gak dapat anak buah aku..tapi untuk anak sendiri lama lagi kot..kawin pun belum lagi..huhuhu

korang nak tengok tak betapa hepy giler aku melayan barang baby kat sini..teramat comel sangat..jom zaaasss~


~ comel kan...korang tengok la baju ni..geram siut~
~memandangkan aku dah tertalu geram, aku pun nak layan..comel nyerrrrrr~
~ingat aku jer yang geram, adik aku pun nak gak layan kan...huhuhu~

~k ni kakak aku n husband dia ngah melayan borong kot...murah tahap gaban kan, korang tengok kat tangan dia tu..banyak kan..tu la korang xcaya aku cakap murah, kalau x, xde nyer dorang nak borong~




~haha ni la dorang ketika nak bayar...hehe bayakkan kan kan...~

k la dah penat...nanti layan lagi la...

Isnin, 10 Mei 2010

~Demam Musim Perkahwinan Dunia Lagi~



Dhenuka's Wedding
Emmm nampsk gayanyer, tahun ni, wedding tahun 2010 Wedding of the year, dibuka tirai oleh kawan aku dhenuka, hari ni, baru aku dapat buat entry ni, 17 Januari kat dewan pantai dalam...memang semuanyer berlangsung mengikut adat...huhuhu.. akhirnyer semua kengkawan aku dah kawin, tinggal aku entah bile plak kan...k la, continue xmau sedih2..1st aku g wedding kaum india, memang adat mereka berbeza, tengok upacara dulu sampai selesai baru makan, tapi kalau kite, datang makan, pengantin datang ke tak, kite boleh balik..kan..kan...k la, xtau nak cite ape dah..k jom kite zaaaaaaasssssssssss laaayyyyyaaaann...

*
*
~gambo sebeso alam kat pintu masuk dewan, huhuhuk~

~Dhenu dengan muke gediks dia jadi bini orang, huhuhu~
   ~kami di majlis Dhenu~



Lyn's Wedding
The next wedding, adalah Lyn..wedding dia ni buat time tahun baru cina...n semua cuti..tapi time ni aku dah plan nak g dengan firdaus, tapi mak aku plak xbagi cz ade order nasi lemak dari customer dia...sorry lyn xdapat datang...just wish moga bahagian hingga akhir hayat...

~gambo kat bawah ni curi dalam FB Lyn, jangan mare...dah nama aku xdapat datang jadi aku xde stok gambo lyn...so..ni jela dapat aku curi...eemmm bile plak turn aku nak kawin...huhuhu poyozzzz...



~ lyn dengan tema itam + putih ~


haha yang kelako..time ini entry keluar, dua2 orang di atas telah pun pregnant...dasyat...menjadi terus...
k xlama lagi entry ni akan bertambah sebab tahun ni, ramai kewangan nak kawin...termasuk aku? eh yeke... tak kot....hahahahak..kite tengok jela nanti...



To be continue~~

~Menyampah Tahap Gaban~


~Hari yang membosakan melayan orang paling ngol dalam hidup~

Hari ini semua g kursus, ade? ade? ade aku kesah...aku xkesah la beb, tapi masalahnyer aku tension dengan keje orang yang tak settle ni, kalau benda tu kat aku yang bermasalah aku dengan berlagak memang boleh settle, tapi kalau part kat "korang", memang aku sakit hati sangat...xkan korang xtau cam ne nak bagi setle keje korang, aku memang dah tahap gaban tension nak mampus dengan dorang semua...aku menyampah tahap cipan dengan korang, macam nak menyumpah pun ade...aku makin tension plak sekarang dengan tugasan harian aku...tapi aku mampu buat..aku ni sape kan...ku'lie..

aku memang menyampah dengan dorang, kite ni keje macam nak macam nak mampus, tapi yang dapat nama korang, g mampus aku memang dah sakit ati tahap gaban...

Ya allah, moga aku ade rezeki di tempat yang lain...xpun aku membuka biznes sendiri, aku terlampau sedih..orang kata doa teraniaya ni termakbul..so aku berharap sangat di buka pintu rezeki aku yang lain, dan segala kebodohan mereka ditunjukkan dan bukanlah mereka yang membuat segalanya. maafkan hamba mu ya allah yang khilaf...aku sedih sangat...



~bes nyer kalau dapat layan g sini, dengan perasaan tension macam ni..aku benci tahap gaban~

Sometimes kite ni keje berniat kerana Allah, tapi keadaan buat kite membenci seseorang dan rasa kite menyampah dengan keje kite...tapi ape kan daya...bukan niat nak menyampah tapi memang dah menyampah tahap gaban..


~tension sangat, tapi tetap comel...ape aku merepek ni...tension yang melampau~

Aku malas nak komen keadaan keje yang merepek sepanjang bertugas sebab aku tahu aku boleh handle...yang susah nak handle bos merepek aku jerk...emmm tak sangka aku ni yang hanya ade diploma poli pun lagi bez dari orang yang bermaster...huhuhu poyozzz tapi ni la hakikatnyer...kena percaya macam mana orang yang xteror ni telah settlekan buat payment yang problem selama hampir 2 minggu yang dibuat oleh dorang tu..yang xnak fikir solution...terlalu tension dengan dorang tu, yang merepek sangat...haha dalam kesibukan aku dapat sediakan entry yang begitu panas hati kaum itew...aku xkesah...sape makan ikan masin, dia lah rasa masam nyer...hahahha...poyozzz


 

Jumaat, 7 Mei 2010

~ Gambo lagi, Menyampah Sei~

~Majlis Ikatan Pertunangan~

~hahaha, aku tau memang dah basi pun cite ni, tapi aku nak masukkan gak xkire...sebab aku baru terajin nak upload dalam blog entry aku gambo-gambo yang kengkawan aku tangkap time aku aku tunang, yang pasti kalau korang dah menyampah tahap gaban, korang tutup jela blog aku ni, aku xkesah, aku nak upload gak, aku bagi gak korang tengok...huhuhu

~ni la lauk pauk time majlis aku, aku tak dapat rasa sotong, yang tu memang sold out, ramai yang suke, udang plak bukan favourite aku, so aku tak heran pun dia habis ke tak~




~ni cincin tunang aku, sempoi jerk...tapi mule2 memang macam sedih sebab adela sebabnyer...tapi sekarang cicncin ni aku sayang, kalau tak pakai rasa macam sedih pulak...aahhh gediks n poyozzzz...ade aku kesah? lagi plak cincin ni pilihan abe ku n mak dia n kak yang dia...hemmm aku redha jela pilihan dorang...but the way aku suke...~


(moon, seema, kikie & yana)

~ni gambo kengkawan aku time sekolah menengah, gambo ni plak nampak cam
 classic gitu..black & white..pape pun thanks sebab korang datang meriahkan majlis, mana taknyer habis aku layan bergambo dengan dorang time ni...aku ni plak memang kaki bergambo...jadi happening la bilik kakak aku dengan kekesohan aku yang suke bergambo...k thanks to u all~




~k ni plak bermulanyer gambo aku gediks outdoor pakai baju tunang...huhuhu sangat la poyozzz...tapi suke tengok gambo bunga ni, ade la anggle dia nampak menarik..eemmm aku melayan gambo di sungai belakang zoo negara...so korang yang tak tahu nak g outdoor area ampang, ok what tempat ni, cume kena tahap malu segan arrr...aku ni memang kaki bergambo...jadi xkesah...aku tetap layan...k ni gambo aku time outdoor...outdoor sorang2 je ok..with kikie lala~







~see u all nampak tak kegedikan nyer..aku tak kesah...aku aku nak gak upload...korang menyampah\/ k boleh tutup sekarang sebelum korang rasa menyampah lagi...~
~ayu gitu...hahak poyozzz la sangat~



~ahhh tidak, muke yang lagi tambah gediks..~

yang ni comform korang menyampah giler, baik korang jangan tengok...memang terlalu gediks~


~muke tak boleh belah siot..control ayu la konun..menyampah~

~aksi akhir, aku berendam dalam air, muke dah tension gilerrr, penat~

~kenangan POLIMAS~

malam ni aku menggodek gambo aku..tetiba aku tertengok gambo ni.ni semua gambo kenangan time di POlimas..huhuhu so mari lah layan gambo ni..sebelum ni pun ade entry aku yang dirindu giler tahap gaban dengan polimas..


~adekah muke aku lain dengan sekarang?~

ni la gambo petama kali aku g Putrajaya with kengkawan di pOlimas, al-cite nyer nak merayap g cameron dengan bas free jadi g putrajaya ni selingan jek..yang berst dpt g MOF..haha muke zaman dulu xboleh blah..tudung pun labuh semacam sei...mana tak nyer dulu hampir menjadi akak naqibah..tapi xjadi sebab xmampu nak mendorong ke arah kebaikan...

so seharian di MOF, bosan pun ade gak la dengar taklimat, time ni rindu sangat nak balik Ampang, tapi ape kan daye, naik bas free..kena layan jerk trus g cameron..so perjalanan time tu dah malam, tapi boleh layan dangdut dalam bas..mungkin cara nak hilangkan gemuruh dengan jalan bengkang bengkok kot...tapi time aku dah pening cam nak muntah, mengalahkan orang pregnant...


aku akhirnyer sampai kat cameron, entah kul berapa aku sampai..aku pun dah lupe..yang bes..enjoy di setiap sudut di cameron hingland..disebabkan aku syok sangat kat cameron..aku telah merequestkan kepada abe tunang aku..utk berbulan madu di sini..( huhu, dan dia pun setuju sebab pertama kali dia g ngan kengkawan polimas pun dia tertarik~huhu) telah gediks tahap gaban...


memang menarik tapi time ni, xde duit, sengkek jadi beli pun sikit2 jela..huhuk..k la...seterusnyer mari bersama layan gambo merepek di Cameronnn...

~macam kurus sikit zaman dulu, tp kecomelan masih sampai sekarang, huhu~
agak-agak dah menyampah jangan teruskan ok...

~aku tetap aku~
masih banyak xupload, bile rajin nanti kite upload lagi k..huhuhu