Selasa, 30 Mac 2010

~Budak Cute tengah Marah~

Memang dah lama pun rasa macam ni tapi hari ni memang terlampau terasa sangat...dah la awal tahun dah menangis sedih giler..sekarang ni +++ dengan perasaan bengang giler...lama2 aku pun jd giler....emm memang sakit la lama keje kat sini...huhu..dengan kerja kite buat xdihargai...org lain plak dpt markah tinggi~sape mkn epal dia lah rs masam nyer, p/s : mkn epal hijau k~

hari ni baru aku tau cm ne perasaan kak izza mengalami ini semua...mana tak nyer..memang tersebut al-kisah sebuah negara Keparat Human..memang ade kaum yang bengong + berlagak sombong + ngol + terlebih pandai (sb belajo tinggi sgt) = kurang ajo...xreti nk hormat org yang lebih pangkat dari dia...kat sini bukan nak cerita tentang pangkat ke ape..yg penting kite be profesional and respect org..tu pun susah ke?

bukan nak buka pekung di dada ke pa..selama setahun lebih aku kat sini..aku la org yg paling cute dan baik giler la, dan penyabo..very tenang punyer org..yang sentiasa rileks maintain kena maki ke hamun ke aku telan sendiri~haha bukan nak berlagak sei, agak2 nak termuntah tu, jangan teruskan k~tapi kali ni aku memang dah tension tahap cipan dengan kaum macm ni...berapa kali nak ngajo..kata pandai ade PHD..huhuhu ye ke PHD (~pi hantuk dinding la~) emm tp benda senang pun nk ngajo byk kali...bile kite coll tanya..seolah2 mengarahkan kite plak yg g cr dokumen tu...hampes..ingat bez ke..hamik ko budak cute dalam opis kew dan mengamuk..pastu nak mengadu kat satu negara keparat tu...

ehh tolong la..dengan buat muke depan aku..nk ngadu plak kat puak aku...ingat baguz ke..ingat benda tu semua aku heran..p la hantuk dinding~aku peduli ape, nk berhentikan aku dengan sebab alasan ni..aku pun xheran...rezeki xkemana...puak aku ni kena serius sikit..sebab bile dorang buat salah, susah nak menjawab lg plak yang nak mengadap dengan Perdana Menteri tu bukan dorang..sedangkan nak menjawab dengan KSU pun susah..ni kite mintak dia complete kan dokumen pun macam nak lancar perang dunia 3...xnk complete xyh buat claim...

plz la..kerja is kerja be professional,ok...makan tetap makan...bukan aku nak makan ko pun..hehehe ape kaitan dengan makan..ape aku heran..patutlah negara pasir bedengung pun menyampah giler dengan keparat human ni...emm entah lah..dorang ni mcm xpernak kerja...sekurang2 nyer kite hormat org tu sudah la..ckp pun dengan nada senyum n hepy..walaupun xhepy..dia ingt suara dia kuat aku takut...aku lagi kuatkan suara aku..padan muke...dia ingat opis kew semua dengar jerk..dia nk mengadu, mengadu la..memang xprofessional...kite manusia kena belajo dr kesilapan bukan asyik nak terima kesilapan..bengong betul...

hope la...semua ni xberlaku lagi..zah tetap dengan zah..dah mrh org tetap heppy n senyum balik, kecuali org tu buat muke sial dia..aku pun xhingin nak senyum kat dia..berharga sei senyuman aku...aku peduli ape dia nak bengang..aku ajo benda yg betul...yg penting aku buat kerja yang PM bg dengan betul..ape pun aku memang akan senyum balik...korang tanya la berapa banyak org kena hamun dengan aku dlm negara aku..kaun puak aku pun dh xheran..sb keja is keja..ko kalau xnak kena hamun..ko buat betul2..jangan ko nk tgu kena hamun br ko tunggang terbalik..eemmm k pape jela...

utk entry kali ni...aku emo sikit..yela melayan kerenah negara kEparat human tu...memang tension giler...pape pun hanya tuhan yg tahu..kepayahan aku melaksanakan tanggungjawab yg diberi kat aku...huhu....mari layan gambo ni..clik...

agak2 dh rs menyampah tu xyah layan k...zah tetap zah...entry yg hangin mesti di seri kan dengan susana heppy..huhuhu...zaaasss lllaaaayyyyaaannnn.....


~besar kan teddy ni..ni aku bergambo time last day aku di POLIMAS, jitra, aku layan g Yen Galerry..curi2 tgkp gambo, hehek..agak2 dh terjual x teddy ni..~

~aku bg nm animal cute ni big bubu, aku ade bubu yg kecik jerk..time ni xmampu beli, tu yg tgkap gambo jerk dengan big bubu~

~ni la bubu aku..cute kan, dan aku memang penggemar teddy frog yg cute, tp frog tak comel jd aku panggil la bubu..huhu~

~k last gambo, sengaja di masukkan utk buat entry ni lagi ceria walaupun ade yg mengatakan poyozzz~


nukilan derita :




Isnin, 29 Mac 2010

~I'm Heeppy, Hepi hour, Hepi go Lucky, Hepiness, Hepila~

 ~hehehehe~

Emm alhamdulila semua telah di lalui...penutupan akaun 2009 sudah selesai, Layan Auditor pun dah selesai...cuma sekarang nak layan audit dalam...oopppss jangan marah...emmm sometimes tension dengan pengurusan di Kewangan ni,,,tapi entah la, aku sendiri xtau nak membetulkan benda yang dah sedia nak roboh ni...

tapi sekarang aku sudah boleh heppy...dengan semua dah tamat tinggal nak tunggu sijil bersih..hope dapat sijil bersih..yela mcm nak perah otak fikir semua ni...tapi memang terlalu banyak cerita disebalik penutupan akaun ni..hahaha tapi layan jerk..k...

Semua tension aku pun dah semakin hilang...hehe sekarang boleh la mule kan dengan berfikir nak kawin...haahaha..gatai sei...tapi xpe...keje tetap aku buat...k la..entry ni..cume nak cite aku heppy skit sebab semua dah settle..tapi tahun 2010 lagi banyak nak study..semakin mencabar berbanding 2009. dari 5 module menjadi 14 module...ye ke? emm lebih kurang la...huuuuhh..makin parah la aku tahun ni...xpe la...yang penting aku dapat heppy sekarang...


Jumaat, 12 Mac 2010

~Melangkah Dunia Baru, Meniti Kebahagian ~

~Bermulanyer sebuah kehidupan yang indah~

~Majlis Pertunangan~


Emm terasa dah lama tidak up-date blog ni...bukan malas tapi tidak berkesempatan selepas kembali dari bercuti..emmm Meniti sebuah kehidupan yang setia menanti...huhuhu...dalam kepala otak banyak sangat nak cerita, tapi kejap ade idea kejap xde...poning betul..emm tiada beza pun walaupun sudah bertukar status, aku tetap dengan dunia aku....

k aku macam x sabar nak keluarkan entry tentang kehidupan ketika majlis pertunangan aku...terlalu banyak liku-liku kehidupan...k tapi sebelum tu...mari kite layaaan dulu gambo2 menjelangnyer hari Meniti sebuah kehidupan....




~Bilikku hasil deco sendiri, dari idea merepek aku, k.dahlia , iela & manager aku (k.cici)~

 
 ~ ni la door gift di saat akhir buat preparation~

Bermula la sebuah kehidupan yang memenatkan.....

 
  
~ sirih jinjing ni, dibuat pukul 2 pg...penat sangat, hasil deko dari kakak aku, ielah n aku~

  
~last puding pilihan, cari bukan main cari jumpa plak puding yang comel berbentuk buah-buahan..hehe comel kan~


 
~deko kakak aku, emmm bunga seketul tu nampak pelik, tapi laayaaan jerk~


~Deko yang ringkas dari kakak aku, dia ikat reben jerk, sib baik beli dalam bekas, klu xjenuh nak susun bahulu tu~


 
~pilihan buah anggor, sebab takut berat plak, sib baik sikit jerk, lebih aku layan la makan~

  
~paling murah, chocolate chipmore, tapi deko yg ok la kan, ~


  
~paling sempoi tapi nampak wow, aku paling sk, sk sangat, lain dr yg lain kan, mcm iklan dlm tv bentuk kon tuu...~
  
  
~yang pasti aku puas hati dengan hasil deko kakak aku n ielah...nampak hepy sangt ade yg buatkan~

pape pun yang berlaku, alhamdulillah pada 27 Februari 2010, aku telah di sahkan menjadi tunangan orang, terlalu banyak onak duri yang di lalui (cewah~) emmm segala kepenatan yang di lalui akhirnyer terhembus keluar semua...yela kakak aku plak dah mengandung, xlarat buat kerja, so aku la yang mengemas 3 hari 3 malam tido kul 3 pagi...terlalu letih dengan kehidupan aku...penat sangat...so far aku puas hati walaupun pade mulanyer rs nak buat sendiri tapi akhirnyer aku akur, yang aku memang kurang, & xde seni..k kak cici you're write, aku memang suke nak buat benda-benda mrepek, tapi yang mrepek ni la ade bagunyer...dari ke dapur hingga ke ruang halaman aku handle sendiri, memang terkilan dengan saudara mara, tapi aku bernasib baik ade kak cici yang sanggup malayan aku, walaupun dengan baby dia dalam perut yang meragam..n abang aidil, terima kasih sebab banyak tolong dalam preparation majlis ni..terima kasih cz sponsor coklat ferrero rocher tuu...emm .hehehe...

alhamdulilah semua berjalan lancar...walaupun ade something yang menyedihkan, its ok, xsemua benda kite akan dapat dan hepy kan...moga hubungan ini di akhiri dengan ikatan perkahwinan yang berkekalan hingga akhir hayat kami...amin

~ pic aku, selepas upacara sarung cincin, yang kelako tu, orang dah habis bc doa berejam, tapi aku masih tadah tangan x siap2 lagi..aku pun xtau la, fotografer aku ni, ngah setting ape, lama giler..naik segan aku...~

Majlis ni, pertama kali aku buat sendiri, walaupun pernah kakak aku kawin tapi xpernah aku rasa handle satu majlis ni macam ni, kadang hati tersentuh sedih, dengan adik aku xde nak tolong, pak cik aku pun xtolong, hati terkilan, 3 hari 3 malam aku sanggup bersengkang mata buat sendiri semua, sampai aku dapat rasa badan aku penat sangat dan ~susut~ sedikit ketika majlis itu...emmm tapi aku tetap bersyukur kak cici tetap di sisi...abang aidil ade dan aku berterima kasih dengan kawan baik aku, yang aku sayang sangat walaupun kami berdua berjauhan...Nur Azilah Prohani...


~ni la bukti aku mendera dia, sepanjang kat umah aku, tido pun kul 3 pagi toloun aku buat sirih junjung, huhu thanks ielah~


~ni eija (siti hajar) yang tolong aku mekap, thank hasil yang cukup comei~
~ x tau plak korang ni layan x ajak aku..hampes..ni uya budak paling aktif sangat antara kami ber5~

tapi saat yang palih syahdu, dan tersentuh hati aku, bile time aku telah menjadi tunangan orang ialah bile aku salam dan plok kakak aku..aku membuat satu tawaf di keliling buat belah lelaki dan sedara mara yang ade...tetapi saat aku salam kakak aku, aku tersentuh hati, hati ku menjadi syahdu, dan aku terasa akan kehilangan dia, lalu terus aku plok dia dan menangis...aku sendiri xtau kenapa, tapi ni la naluri aku, aku sedih...dengan segala onak duri yang aku lalui sepanjang majlis, segala kejadian aku tempuhi hanya dia tempat aku luahkan, dan walauapa pun aku terlalu sayangkan kakak aku...dia tahu aku bersedih, tapi dia yang bagi semangat, begitu juga kawan baik aku..kak cici pelokan majlis itu amat bermakna buat nana, pelokan itu dapat rasakan aku terlalu sayangkan ko...~mengalahkan adengan nikah sei~


~ di kala kesedihan, hanya sesi fotografer mampu buat aku happy dan lupekan segalanyer~





~gugurnyer kelopak bunga menyerikan lagi gambo aku~








`~aku telah menerima sejambak ferrero rocher dari Mr. enggage aku~



~saat gedik setelah di sarungkan cincin, ahhh gedik betol~

Alhamdullilah~semuanyer berjalan lancar, sekarang dah mula nak peningkan kepala fikir tentang persiapan untuk kawin plak, huhu..





ikhlas nukilan ku: