Jumaat, 8 Jun 2012

Mood..Moody..Modest..& Modesting

haha..korang layan la tajuk entry ni..xperlu search kat tenet..sebab aku sendiri pun tak tau meaning dia...hurmm jus nak share..(bleh ke?)boleh jela..korang layankan jela..

Dulu Kini dan selamanya...hihik tapi tak mau selamanya...kini mood aku sering berubah -berubah dan sering tak menentu..yang paling menyakitkan hati..mood yang berubah-ubah ini..adalah berpunca dari..orang yang berkuasa itew + orang yang emmpunyai hati Busuk dan Mulut Puungg macam Sampah...Opppssss (ade yang terasa ke?) Hurrmmm ala dah nama pun kejer sampah..tapi plz la..xkan korang pun nak mulut macam sampah..sampah pun ada harganyerr lagi...What ever..bukan korang bayar gaji aku..Aku just menjalankan amanah aku pada Allah...

Hanya Allah sahaja yang tahu hati ini..dan seperti biasa mangsa untuk luahkan kemarahan+sedih+menyampah dan kesemua perasaan hati ini..kepada penderngar setia..En. Abang Cayang..korang aderrr???hhihik...xkesah la..ade ke tak yang penting ade pendengar untuk meredakan hati kite...


Bosan dan moody macam mana pun, still nak comeil macam cup cake ni...comeil je kan..boleh??..sekarang perasaan sedih + sakit hati susah nak ungkapkan..terlalu sakit hati ni..Ya Allah moga tahun ini bukan lah tahun untuk aku terus menyeksa hati aku...tapi ada tak yang tahu..

Masa makin berlalu dengan pantas...saya perlukan cuti..cuti yang merehatkan minda dan hati dari terus disakiti..moga niat ini akan termakbul..amin~ Janda Baik tunggu saya..janda baik??? apa kess???hihihihikkk... 


~ini la dia...Saujana Janda Baik Resort..Pahang..bezkan...woooi kalau dapat pegi ni..dah ala2 hindustan...mau aku golek2...

Hamko Hamese Churraallooo~~~~~ lalalaalla~~~~lalalala.....
 

Khamis, 10 Mei 2012

Kek Hero...di mana Kau

Tetiba teringin sangat nak mencari Kek Hero..hihi korang ingat tak kek hero??? ala kek hero...yang jadi kegemaran ramai....aduyaiiii kek hero...kat mana la nak cari....yang ada sekarang pun Cococpie..tapi xsedap la sangat...

Mungkin boleh cari kat kedai-kedai old-old school kan...tapi nak cerita, kek hero ni terlalu banyak sangat cerita kami adik beradik..hihihi feeling lebih pulak...dulu nak sambut bezday kakak, adik n aku...kiteorang akan beli kek Hero 1 bungkus + Mamee 1 bungkus + gula-gula 20sen.... sudah lengkap untuk parti bezday kami...air...air kosong...hahahakkk...

Kek Hero akan di letakkan di atas piring, gula2 pulak sebagai ceri (hihihiK)..dan mamee di tabur di sekililing sebagai penghias kek...kelakarkan...sumpah kelako..tapi itu la kenangan semuanya...sangat kenangan antara kami adik beradik...miss that moment...
~Kek Hero yang di gosip-gosipkan itew~


pada 16 Januari 2012 yang lalu (wah sudah old sangat sei, entry ni...giler pekasam citer ni), disebabkan susah nak cari kek Hero, kek potong pun jadila...dan bile di amati suasana ini, kami bertiga sangat terharu + sedih (ahhh momoyo jerk)...
~ni la kek yang dimaksudkan..sweetkan~

kenangan kami adik beradik....

P/s: Kak Cici...Sak..Luv U...



Rabu, 9 Mei 2012

Makanan Arab...Walla...

Teruskan mengidam?????? hihihik...statement HOT & SPICY...sekarang ni, teringin pulak nak makan makanan arab...hahaha...aduyaii..aku semakin kuat makan, dah tak boleh control..suke sangat makan, boleh jadi Pencinta makanan..

Pernah sekali g makan, makanan arab kat area setapak, tapi dah lupe apa nama kedai tu...tapi memang giler bezz...puas hati makan...hurrrmmmm sape nak belanja saya makan????tolunnnn.....hihihik (saje jerk kan)

itu saje entry untuk hari ni..terima kasih...

boleh layan gambar di sini....



sedap kan..makan bersama keluarga boleh mengeratkan lagi hubungan...kalau dengan tersayang lagi bertambah 'erat'..hihihihi...

~sup arab..rasa macam kuah dall la~

 

Khamis, 19 April 2012

~Mengidam Kerrrr~

Statement saje buat orang jadi cemas, hihihikk...bukan mengidam tapi semakin kuat makan..haha...sekarang ni teringin sangat nak makan STeamBoat...tapi nak steambot SoulGarden...emmm yummy..klu dapat makan bezzznyerrr...menikamati penuh syahdu...Wooii...kengkawan jomlah kite pergi makan..waaaaa.....

~tengok la yang dibakar itu, sangat sedapkan..~


~ni opis mate aku, tengok memang menghayati makanan itew~

Jom la kengkawan....kite g makan...

Rabu, 18 April 2012

~Hati yang disakiti~

Hari ni agak mood out dengan mereka-mereka yang bergelar "Boossss"...what ever sape yang nak terasa...tapi ape boleh buat..ni adalah rezeki untuk aku..jadinyer..aku cube untuk belajar dan terus belajar agar aku dapat mengikhlaskan hati ku yang sedia sakit ini. terlalu sangat sakit...


nak menjerit Comeil macam ni, walaupun marah still comeil..hihihik.

Selasa, 17 April 2012

Bila Otak Kanan Mula Menunjukkan Momoyo..

Entry kali ini, memang lama nak buat tapi belum ada kesempatan, emm memandangkan kini otak kanan mula berfungsi, dan semakin momoyo..dan semakin berjinak-jinak untuk membuat kerja kawin untuk orang lain..untuk sendiri dan lepas jadi tukang menyibuk la untuk orang lain. pulak..bermula dengan kengkawan, kepada adik sendiri..dan harapanyerr mungkin untuk orang lain di sana..(insyallah)..k untuk gambaran lain..sila view di sini


Hasil kerja otak kanan ku..teruskan mengomen ye kengkawan..boleh improvekan lagi bakat momoyo otak kananku. 

Isnin, 9 April 2012

Minggu Kena Audit~Buusaan

PROSES PENGAUDITAN PENYATA KEWANGAN TAHUN 2011 
 

Bulan april...aduyaiiii..menyampah..bulan kena audit...konun nak cepat dapat laporan kewangan bersih (bukan pakatan bersih 3.0 yerk)...kewangan yang bersih dari segala fraud dan penipuan (xsama ke) hurmmm letih la..menyampah jer...

u/p semua: saje2 nak terus up date blog ini...terus semangat hari ini..hahahaha






Alhamdullilah akhirnyer boleh juga aku log-in masuk blog untuk terus menulis...rasa memang dah lama sangat tak menulis..ok..semangat dan terus semangat untuk menulis...


Jumaat, 24 Februari 2012

26 Februari 2012

Alhamdullilah..  26 FEBRUARI 2012 ini genaplah Perkahwinanku ini setahun,..tak sangka sekejap je rasanya..terasa bahang-bahang semasa persediaan majlis masih terasa lagi..dan kini aku semakin giler untuk buat kerja-kerja kawin...haha dan adik ku kini menjadi mangsaku..hihihi

Emm Setiap perkahwinan, pasti inginkan yang terbaik dalam mengharungi kehidupan bersama...Ya Allah..Moga rezeki kami dimurahkan...Mohon juga doa kengkawan semua...Moga En. Abe dimurahkan rezeki dapat pekerjaan di Kuala Lumpur..Moga juga kami dimurahkan rezeki dikurniakan cahaya mata...

Ya Allah..Mohon Syafaat dari-Mu...dan Nabi Muhammad s.a.w...Kebahagian di dunia dan di akhirat..Aminnnn~

Ulang Tahun Perkahwinan yang pertama...(1st Anniversary) pada 26th Februari 2011..

Buat suami tersayang (ewah)...
Moga terus sabar dan tabah mengharungi kehidupan bersama walaupun kite masih berjauhan dan masih menunggu kehadiran 'cinta si kecil' sebagai penyeri hidup kite bersama...Moga rezeki itu, makin dekat untuk kita...Aminnn..

"Sesungguhnya, Allah s.w.t tidak akan menguji hambanya sekiranya, hambanya itu tidak kuat...dan kita yang diuji ini sangat bertuah kerana Allah sentiasa sayang dengan kite...dan Allah tahu kite adalah hambanya yang Sangat Kuat untuk terus sabar dan tabah untuk harungi dugaan yang diberikan oleh-Nya..hanya pada Mu aku memohon yang terbaik untuk Kami berdua, demi agamaku, keluargaku..saudar-saudara seagamaku..Amin y.r.a....."

Selasa, 21 Februari 2012

Apa?????.....Alhamdulillah....

seindah ciptaanMu Ya Allah...

hurmmm...tetiba nak buat entry ni kan....buat kengkawanku, mohon doanyerrr...apa yang nak dikongsikan disini, bukan sesuatu yang menggembirakan, belum tiba lagi rezeki kan...tapi semua itu ku lalui, dengan penuh redha..insyallah...moga terus dikuatkan semangatku...

kepada semua kengkawanku, pesanan ini bukan sahaja buat diri ku, yang sentiasa khilaf menghadapi kehidupan dunia, tetapi moga ini juga dapat diserapkan dalam diri dan hati semua...perkara ini terjadi pada aku dalam minggu ini...dan mungkin juga ia terjadi pada diri korang...

kite selalu berdoa dan terus memohon kepada Allah sesuatu yang terbaik untuk kite..untuk family kite...dan juga kengkawan kite..tetapi macam mana perasaan korang bile korang terdengar orang lain..yang mengutuk kite...mencarut...serta seolah2 olah menyumpah kite...hingga perkataan yang mungkin terlalu menyakitkan hati kite sebagai hamba Allah yang terlalu lemah...

"Memang Patutlah Allah tak bagi dia mengandung sampai sekarang,......"aku hanya mampu beristigfar...Ya Allah moga orang itu ditempatkan di tempat orang-orang yang beriman.... Jujur dari hati, pertama kali aku dengar..hati aku sedih, jiwa meronta untuk mengalirkan air mata..tapi sebab berada depan kengkawan aku...aku cuba tabahkan hati...

Kesedihan ini, buat aku mengadu pada Allah, mohon kemaafan atas kekhilafan aku, aku mengadu pada family dan suami aku...dan kini semangat itu kembali...Kembali la pada Allah kak nana...semua itu hanya Allah yang telah tentukan..kite hanya mohon yang terbaik untuk orang itu..dan diri kite...

Mungkin kite tiada rezeki Anak...tapi rezeki kasih sayang..rezeki cinta..rezeki syafaat rasul..adalah terlimpah ruah untuk kite..jangan sedih...mungkin anak kite sedang menunggu di pintu syurga...semua itu, hanya Allah yang tentukan...kehidupan kite hanya untuk Allah...Moga semua ini juga memberi semangagt pada kengkawan yang menghadapi perkara yang sama dengan ku...

Walaupun sedih, semuanyer itu..kite perlu cuba untuk ikhlaskan hati kite untuk Allah...



Jumaat, 17 Februari 2012

TSJ20: Taman Setia Jaya No.20, Jitra Kedah

~cis tangkap gambar kat majlis aku..'TANPA' aku..ni yang JELES aku...~

buat kengkawan TSJ20 yang duduk serumah dengan aku, sebilik dengan aku, se'toilet' dengan aku..se'dapur' dengan aku, dan se'bagainya'...untuk pengetahuan korang..aku rindu banget dengan korang...rindu sangat...moga kite dapat bertemu lagi seperti dulu..amin..

Khamis, 2 Februari 2012

~BENTO-Bekalan Tuk Orang Kecil~

salam semua, korang mesti first time kan tengok benda-benda ni..hihik (ke aku jerk yang baru tau)...hari ni sangat teruja ternampak benda ni...dulu selalu tengok kartoon Jepun..Sailormoon la, Sakura la..xkesah la kartoon yang comeil-comeil..dorang kalau g sekolah mesti bawa bekal kan...

rupanyerr..kat Jepun ibu-ibu mereka akan sediakan bekal untuk mereka dengan pelbagai design dan corak yang akan membangkitkan kegairahan anak-anak untuk makan..makanan mereka pulak berkhasiat..hihihik kalau tak silap nama dia BENTO..


contoh seperti ini..bekalan yang dibuat adalah watak kartoon hello kitty..klu zaman kanak-kanak riang mesti happy giler..mesti sayang nak makan..sayang giler la...

emmm tapi kalau kite nak buat seperti ini, mau jugak rrr pukul 4pg dah bangun siapkan sarapan untuk anak kan..bile menjadi wahhhh puas nyerrr hati...comeilnyerr..

tengok pelabagai watak yang diorang buat, sangat kreatif..korang klu terajin sangat macam ni..boleh la sediakan sarapan utk anak2 nanti..hihihik..semua gambar di atas bukan aku buat yerk..dapat dari pak cik google..korang search BENTO..memang keluar gambar dan info yang menarik...teruja tak klu mak kite buat untuk kite waktu zaman kanak-kanak riang..hari-hari bawa bekal mesti nak tunjuk kat kawan hasil kreatif mak kite kan..moga aku juga semangat seperti ini..hahahak...



~KCB (Dari Sujud Ke Sujud)~

~lagu yang semakin aku suke layaaanzzzz di opis~


bagaimana ku jelaskan cinta karena itu tak dapat dijabarkan
sesuatu yang indah terlahir dari rasa
dan rasa itu karunia Ilahi (dari sujud ke sujud)

bagaimana ku jelaskan cinta bila malu selalu melandaku
semua rasa itu malu rasa bahagia
takut dan cemburu pun karunia Ilahi
dari sujud ke sujud sejuta doa ku lantun untuk cinta
dalam hati anak-anak manusia hablumminannas
dari sujud ke sujud ku tasbihkan hanya untuk cinta
Subhanallah cinta kita terus bertasbih

bagaimana ku jelaskan cinta karena itu tak dapat dijabarkan
sesuatu yang indah terlahir dari rasa
dan rasa itu karunia Ilahi

 

bagaimana ku jelaskan cinta bila malu selalu melandaku
semua rasa itu malu rasa bahagia
takut dan cemburu pun karunia Ilahi
dari sujud ke sujud sejuta doa ku lantun untuk cinta
dalam hati anak-anak manusia hablumminannas
dari sujud ke sujud ku tasbihkan hanya untuk cinta
Subhanallah cinta kita terus bertasbih
dari sujud ke sujud ku tasbihkan hanya untuk cinta
Subhanallah cinta kita terus bertasbih
Subhanallah, Subhanallah, Subhanallah
dari sujud ke sujud


~pic post menarik kan..wah aku suke forqan+azam..hihik~

Jumaat, 6 Januari 2012

Menikmati Aiskrin Padle PoP...wooiiww

Wahh..tetiba hari ni, kak aby (staff sepejabat) aku..ajak makan aiskrim...belek punyer belek akhirnyerr buat keputusan menikmatti aiskrim padle pop..dah lama giler tak makan.ala ais krin yang macam pelangi tu...
~feel macam tengok pelangi jap...warna dia comeil..Van ais krim + pelangi = padle pop..hehehe~

bagi yang tak tahu,..apa dia la ais krim pelangi tu...ni la dia aiskrim nyer..cume zaman kecik2 dulu ais krim ni besar..jenuh nak bag habis...sekarang dia dah kecik sikit...tapi so far rasa masih sama..hihi yum yum~



 ~gambar dari en.google~